17 ungdomar är värdar under Eslövsfesten

Personalstyrkan på Eslövsfesten den 18–19 juni förstärks med ungdomar från Carl Engströmgymnasiet som kommer att jobba som festvärdar.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

17 unga festvärdar kommer att finnas på plats för att svara på besökares frågor, leda trafik eller hjälpa till bakom scenen på Stora torg.

Anton Lenander och Ellen Månsson är två av de unga festvärdarna. Båda tog studenten i år och ser fram emot ett lite udda extrajobb.

En rolig upplevelse

Att få en annorlunda arbetslivserfarenhet och lite extra pengar till studentresan var det som lockade Anton Lenander från Löberöd och Ellen Månsson från Eslöv att jobba under festen.

– Vi fick frågan via vår lärare Mats, och jag tänkte att det är en rolig upplevelse, säger Anton Lenander.

– Det är ju inte varje dag det händer något så stort i lilla Eslöv, säger Ellen Månsson.

Mest ser de fram emot konserterna och festen på lördagskvällen, men också aktiviteterna på söndagen.

– Jag ser fram emot getterna, skrattar Ellen Månsson, och syftar på 4H-gården Fridasros får och getter som festbesökare kan träffa i en inhägnad på Malmgatan.

Hon är själv också en del av programmet på söndagen, då hon uppträder tillsammans med kulturskolans avgångselever.

Ungdomarna har fått introduktion i HLR och första hjälpen och har fått öva på dockor.

Utbildas i första hjälpen

Festvärdarna har fått förberedande introduktioner och har friskat upp sina kunskaper i HLR, hjärt- och lungräddning.

Ungdomarnas främsta uppgift är att finnas till hands för festbesökare, men också att vara uppmärksamma på om något händer.

– Introduktionen inför Eslövsfesten har varit bra och lärorik. Jag känner mig väl förberedd, säger Anton Lenander.

Många jobbar under festen

Ett evenemang i Eslövsfestens storlek kräver många timmars planering och att många involveras. Förutom allt det praktiska som el, vatten och trafikomledningar är säkerheten en stor del i planeringen.

I säkerhetsarbetet ingår att göra riskanalyser och ha rätt bemanning för att vara väl förberedda för olika händelser. Förutom festvärdar kommer det att finnas väktare, polis och sjukvårdspersonal med hjärtstartare på plats.

– Till ett såhär stort evenemang behövs det många ögon och öron i folkhavet. Så vi är så glada att våra festvärdar vill vara med och skapa en härlig och trygg feststämning, säger projektledare Lotta Pettersson.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window