Konferencier: Zlatko Nedanovski

Konferencier: Zlatko Nedanovski

Med sin karisma och sprudlande energi kommer Zlatko Nedanovski att leda oss igenom söndagens familjedag!

Zlatko beskriver sig själv som entreprenör ut i fingerspetsarna. Och det är han verkligen. Han är utbildad journalist och har en bakgrund både inom radio, tv och tidningsbranschen. Han har varit chefredaktör för tidningen Pappa Magazine, marknadschef för radiokanalerna Mix Megapol och Rockklassiker, sponsor- och eventansvarig på Sydsvenskan och marknadschef på Skånska Dagbladet.

Malmö Opera på Lastbil – Det stora oväsendet (vid Medborgarhuset)

Passa på att se förstklassig opera under Eslövsfesten! Vid Medborgarhuset (Kyrkogatan 1) ungefär 5-10 minuters gång från Stora torg arrangerar Eslövs teaterförening Malmö Opera på lastbil.

Barockopera i en akt. För femte året i rad ger vi oss ut på lastbil i Skåne och spelar på gator och torg. Den här gången med en svart komedi om ”det stora oväsendet”, 1600-talets masshysteri där människor pekade ut varandra som häxor för att skydda sig själva från kyrkans dom. Till tonerna av Vivaldi, Händel, med flera bjuds publiken på en resa i tiden.

Eventet är gratis. Ta med egen stol.

Läs mer i evenemangskalendern på eslov.se

Konferencier: Niclas Christoffer

Lördagens scenprogram leds med säker hand av Niclas Christoffer!

Hurva-födda författaren, komikern och föreläsaren är Niclas Christoffer, som kommer att leda lördagens festkväll. Förutom stand up-komiker är han en van konferencier med flera olika städers Pride-festivaler på sitt CV. I sitt författarskap skriver han oftast om allvarliga ämnen som självskadebeteende, näthat och ätstörningar.

Kuru Mapu

Kuru Mapu

Kuru Mapu är en färgstark slagverksensemble med unga Malmöbor från hela världen. De inleder lördagens festdag med mäktiga afro-latinamerikanska rytmer!

Kuru Mapu är en eldig slagverksensemble som spelar energifyllda beats där pulsen känns ända in i hjärtat och får publikens fötter att lyfta från marken. Deras mäktiga rytmer och shower sprids för att ge glädje och inspiration till alla oavsett
ålder och bakgrund.

Dansa Åh Le

Dansa Åh Le

Från Marieholm kommer dansföreningen Dansa Åh Le, som på söndagen kommer att bjuda på dans från sina underbara barn.

– Vi kör koreografier i blandad stil med inspirationer från jazz och street. Vill ni se glada, energirika och inspirerade barn så är det oss ni ska kolla på, säger dansledaren Emma.

Dansuppvisning

Dansuppvisning

På lördagen kommer föreningarna Rubin och Somali Community Association i Eslöv att dansa på Södergatan!

Deras talangfulla dansgrupper kommer att bjuda på dans. Barnen och ungdomarna från Rubin kommer att bjuda både på modern och på traditionell Bosnisk-Hercegovinsk dans.

Eslövs kulturskola

Eslövs kulturskola

Eslövs kulturskola kommer på söndagen att visa upp konstformer av alla slag! Konst, cirkus, musik, teater, film och dans i en härlig mix!

På Eslövs kulturskola kan alla som är mellan 3 och 18 år lära sig att spela instrument, sjunga, dansa, skapa film, skapa konst, cirkuskonster och slöjda. Förutom lektioner så erbjuds alla elever att uppträda vid kulturskolans olika konserter och tillfällen, som Eslövsfesten!

Masonit med Dalia el Hissi

Masonit med Dalia el Hissi

Coverbandet Masonit tillsammans med eslövssångerskan Dalia el Hissi kommer att spela på Lilla scenen på lördagen!

Masonit har mer och mer börjat inrikta sig på soul och blues-baserad musik, och kommer med tiden ge detta större plats i repertoaren. Under 2021 anslöt även fantastiska eslövssångerskan Dalia el Hissi till bandet. Tillsammans kommer de att underhålla festpubliken på lördagskvällen.

Eslövsrevyn

Eslövsrevyn

Eslövsrevyn sätts upp av musik- och teatersällskapet EMUS, som även i år tvingades att ställa in hela revyn på grund av coronarestriktioner. Missa inte när delar av Eslövsrevyns ensemble underhåller från Lilla scenen på lördagen!

Föreningen har en fantastisk revyorkester som finns på plats varje föreställning och spelar live. Eslövsrevyn spelas på Medborgarhuset i Eslöv. Ensemblen brukar består av 12-15 begåvade artister. Utöver dessa finns såklart många andra runt omkring som bygger kulisser, administrerar, syr och hjälper föreningen på olika sätt. Till varje ny Eslövsrevy bjuds gästartister in. De senaste åren har  Babsan-Lars-Åke Wilhelmsson, Thomas Järvheden, Tina Lejonberg, Kryddan, Lotta Thorell, Håkan Brink och Allan Svensson, Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd underhållit revypubliken.

Den som längtar efter revy kan glädjas, för 2023 är Eslövsrevyn tillbaka på Medborgarhuset!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window